Pomerol o Smørrebrød

Med grannar som Cheval-blanc, Vieux Chateau Certan, Chateau Petrus och L'evangile så har man ett rykte att leva upp till. La Conseillante har sina vingårdar till stor del i St Emilion men räknas till Pomerol med sina 12 hektar vinodling. Namnet kommer från Catherine Conseillan som grundlade vingården i mitten på 1700-talet...

 

 

Ung Pomerol med dominans av merlot blir lätt rätt tung i sin ungdom, extrem dominans av plommon i doften tillsammans med en lätt kryddig ton, kisel, rostade fat (nästan uteslutandet nya fat används) i en härlig koncentration. Något knuten vid första anblicken men efter en till två timmar på karaff börjar vinet att visa upp sig från sina bättre sidor. Koncentrationen är i smaken dominerad av mörka plommon och lätt skitig ton med en bakomliggande snygg kryddighet från fat och cab franc. Vinet har en fin elegans men är ett kraftpaket inlindad i en pomerolförpackning. Behöver tid och med dess koncentration och struktur så väntar jag glädjeligen 10 år till på att se vad vinet har att ge.

 

 

Vad som åts till, ett gött Smörrebröd

 

 

 

Gå med i Johans Vinblogg på Facebook och få senaste uppdateringar och ställ sköna frågor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback