Morgoninlägg

Sitter i skolan och väntar på att vårat möte om debutant skall börja runt 10. Klockan är nu halv nio så man har en del tid att slå ihjäl så varför inte skriva ett inlägg om just detta?

Tänk att du spiller en droppe vin, denna droppe är säkerligen för dig helt försumbar och spelar absolut ingen roll för din del. Men tänk dig då in i situationen där detta vin är den enda rena vattenhaltiga dryck du har tillgång till, då blir den där droppen helt plötsligt något helt annat. Över en miljard människor saknar tillgång på rent vatten i någon form vilket är för oss i västvärlden svårt att förstå oss på, vi spiller gärna ut både en o två droppar medens de skulle göra vad som helst för att fåna upp dessa. De blev nu en paralell med vin med tanke på min passion men det hade lika bra kunnat stå vatten istället... Intressant och tänka för den där droppen blir en symbol för vårat samhälle där vi som faktiskt har råd att spilla kan göra det, vi spolar ju tillochmed i rent vatten, blir något av ett slöseri när man jämför med U-länderna där de är glada om de ens får dricka rent vatten vilket för oss är så självklart.

Nu gick precis brandlarmet en stund, tänk vilken lyx att ha ett larm som tjuter när det brinner och en annan kan bara sitta o irritera sig på att det låter en gång för mkt. Nu brann det ju inte tack o lov men om de skulle hända, skulle man klaga då, nja tveksamt. Kändes iaf som man vaknade till ordenktligt nu från den dvalan man varut i sen man klev upp sju. Man tas tillbaka till då man gick på mellanstadiet och de testade larmen och alla sprang ut och ställde sig på fotbollsplanen och man såg brandkåren komma förbi, när man gick på mellanstadiet var man ju för cool för att ta på sig jacka och allt när man sprang ut mitt i vintern, man stod där o frös och hoppades på att ingen skulle se att man gjorde just detta. Det var ju mesigt att frysa utan man skulle ju visa, titta jag behöver itne jackor som er. Likadant var det när snön smälte bort, man skulle vara den som först inte behövde ha vinterjacka utan man skulle heslt springa runt i långärmad, när hösten och våren kom var det likadant, de var först med t-shirt som gällde och sådär fortsatte det.

Men nu har man ju växt ifrån det där tack o lov men nu handlar det mer om att se snygg ut o inte frysa så mkt än att försäkra sig från o frysa helt. Man måste ju ha en trendig jacka det är ju bara så, det går ju inte att komma i vad som helst, absolut inte overål som man så ofta använde när man gick på lågstadiet. Det är likadant som man skulle komma i galonbyxor när det regnar, den tiden är liksom förbi...

Nu ska jag sätta mig och läsa lite tidningar på nätet, kanske kommer ett inlägg till före 10 men annars något senare ikväll...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback