Château Rauzan-Segla 2003

Château Rauzan-Segla 2003 100NP


Utseende:
Brunröd medelintensiv färg som går åt rött till tegel och en rosa kant.

Doft:
Koncentrerad, mörka bär, kryddigt, tobak, ceder, kaffe, choklad, nässlor, rostade fattoner
och oerhört komplext.

Smak:
Elegant, välstrukturerade taniner i härlig balans med syran, koncentrerad, börjar öppna sig mot mörka mogna bär, svartvinbär, tobak, cederträ, fatkryddor, kaffe, choklad, tobak, ungt och komplext med en balanserad lång eftersmak.

Fakta:
Château Rauzan-Segla ligger i Margaux i Bordeaux och är klassat som en andra cru i klassificeringen 1855 och är en av de som kallas för de "super seconds". Vingårdarna sträcker sig över 52 hektar och man odlar 54% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 5% Cabernet Franc och 1% Petit Verdot. Vinrankorna är i snitt 30 år gamla och jordmånen består av lera och grus. Vinet lagras 18 mpnader på franska ekfat innan det buteljeras.

Rauzan-segla var en gång en del av det stora Rausan egendom som ägs av Pierre de mesures de Rauzan i mitten-1600-talet. Med tiden delades denna egendom upp och när den 1855 klassades hade den skilts åt i flera delar Château Rauzan-Gassies, Château Rauzan-Segla, Château Desmirail och Château Marquis de Terme.

Vinerna brukar vara väldigt stora när de är unga och rustika men rundas av och blir snällare med lagring. Vinet mognar bäst i 10 till 25 år men de riktigt bra årgångarna kan odlar i flera decennier.


Bildkälla:
Privat

Fakta:
http://www.cellarnotes.net/chateaurauzansegla.htm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback