Laurent-Perrier - En framgångssaga sedan andra världskriget

 
Laurent-Perrier grundades 1812 av Alphonse Pierlot i Tours-sur-Marne som senare överlät champagnehuset till sin vinmakare Eugene Laurent som drev det vidare med sin fru Mathilde Emilie Perrier. Champagnehuset fick sitt nuvarande namn när Alphonse dog i slutet på 1800-talet och då med tillägget ”Veuve” (änkan) Laurent-Perrier. Mathilde drev champagnehuset själv och lyckades mycket bra på nationella marknaden fram till kriget bröt ut. Nästa drag blev att anställa Alexander Fletcher Keith Mackenzie för att marknadsföra champagnehuset i England vilket gav en ny epok för champagnehuset. När Mathilde dog 1925 så överlät hon champagnehuset till Eugenie Hortense Laurent men hade det svårt att få det att gå runt under krigen och blev tvungen att sälja champagnehuset 1939 till Mary-Louise Lanson de Nonancourt som investerade allt hon hade i chamapagnehuset. För att skydda champagnehuset under det fortsatta kriget så såg hon till att mura in 1000 lådor i väggen för att skydda det från tyskarnas invation. Hennes äldsta son dog tragiskt i ett av tyskarnas koncentrationsläger och champagnehuset övertogs 1949 av den yngre sonen Bernard de Nonancourt. Än idag äger familjen Nonancourt majoriteten i Laurent-Perrier vilket gör det till en av dem största familjeägda champagnehusen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback