Seven Deadly Zins 2007

sa
Seven Deadly Zins

Då var det dags för att grillen skulle fram och jag bestämde mig att gå neråt bolaget och inhandla något passande vin. Zinfandel är bra grillviner över lag så jag gick på känn och valde Seven Deadly Zins 2007. I kön fick jag redan de bekräftat av en man i 40 års åldern som sa att han köpt en låda av detta vin och var hur nöjd som helst och rekomenderade mig att dricka det tillsammans med grillat och stark sås. Så var också fallet i mitt val så jag kände mig redan där att jag valt rätt.

Jag öppnade vinet och dekantera det några timmar före för att jag ville att smakerna skulle komma fram i tid till att det skulle förtäras för av erfarenhet vet jag att får inte viner sin del av luften så smakar de bara ungt och fruktigt och inga sekundära smaker kommer fram. Jag skulle rekomendera vinglas med stora kupor av Bordeauxtyp för vinet kräver luft för att inte bli kärvt.

Vinet var mörkt och på doften så kände man de druvtypiska mörka bären och lakritsinslaget och kryddorna som gör att vinet känns hett och stort. När man blanda runt de i munnen med resterna av köttet och stark sås så kom smakerna av lakrits tillbaka och de mörka frukterna rundade av hettan något samtidigt som kryddigheten från vinet gjorde att man fortfarande var fräsch i munnen efter ett par klunkar utan att bli mätt på smakerna.

Årgång: 2007
Alkohol: 14,5%
Pris: 99kr
Nummer: 6690
Betyg: 4/5

Väldigt trevligt matvin med mkt karaktär och stor kropp. Rekomenderas starkt!

Uppdatering

Sitter och lyssnar till Herman Lindqvist sommarprat. En mkt vis man som pratar om begrepp som fått en helt annan betydelse idag än det hade för 30 år sedan. Som ordet blogg var något man hade i näsan, internet fanns inte som idag och vax var något man hade för att få håret att ligga ner och inte som idag att stå upp. En hel del intressanta inlägg och jag kan inte låta bli att lida med hans kompis som hade en passion för vin och hade en vinkällare som var honom kär. Hans fru ville överraska honom när han var borta och förstod inte varför vinkällaren var så instängd och kall och unken och varför var flaskorna så dammiga? De kunde hon inte förstå sig på så hon hade bestämt sig för att piffa upp källaren och öppnade fönstrerna, satt in element och torkade av alla flaskor genom att doppa dem i vatten vilket gjorde att ettiketterna lossnade och hon hade inte en aning vilken etikett som tillhörde vilken flaska. Hon satte då upp ettiketterna på dörren för de såg ju endå ganska granna ut. På ettiketterna stod Château Petrus 1982 mfl, vin som kostar upp mot 20 000kr flaskan. När ägaren väl kom hem så fick han sig en chock, frun ville ju bara vara snäll men det sluta med att mannen svimmade av efter att han gått in i en hylla som inte stod där den stod innan.

Passioner är intressant, att man har ett visst intresse som man lägger stor energi på och mår bra av. Jag önskar att om 40-50 år så skall jag sitta på en herrgård och ha en vinkällare där jag har mina favoriter, förhoppningsvis kommer jag att ha vissa klassiska årgångar som 47,61, 82, 05 Bordeauxer. Man kan ju hoppas, men nu har jag bara en E. Guigal Côte Rotie La Mouline 2002. För den som inte läser om viner var dag så är den värd cirka 1400kr och är en av de sämre årgångarna men som enligt vissa experter endå kan utveckla sig till något extra ordinärt. Vi får hoppas de. Skall fylla på garderoben i höst med några andra viner men kommer nog vara på en lägre prisnivå med tanke på att de behövs sparas ihop pengar till utlandspraktiken i höst.

Inför Tysklandsresan

Imorn klockan halv sju så bär det av mot Köpenhamn för att senare åka mot det berömda landet i söder, Tyskland. Det blir en del som skall inhandlas och eftersom jag blivit mer återhållsam i frågan om alkohol kommer jag inte att ta hem några mängder för det ger mig bara mer o dricka opp samt ett dåligt samvete på vart pengarna tar vägen... De börjar sakterliga sina nu när man inte jobbar och det gäller att se upp så man inte lägger ut för mkt. varken på andra eller på sig själv. Planerna går dock åt andra hållet för tillfället så de gäller o se opp för man kan int rädda andra utan att hålla sig själv på fötter.

Nyss gick det ett program om Tomas Ledin och vad är mer sommar än just han? Det är han som är sommar för mig och det har mkt med min uppväxt att göra där han alltid funnits med på sommrarna och jag kan hela "Sommaren är kort" utan att tveka. jag får romantiska bilder till "Inatt är jag din", kalla mig nostalgisk men jag har låtar till olika personer som betytt något i mitt liv. Jag och bokkan var på Ledin för ett par år sedan och har sällan varit så lycklig på en konsert, helt fantastisk och man sjunger med och känner samhörigheten med de andra, I'm in love. Spelar ingen roll vilken ålder personen breve är utan är det ledin är alla jämlika... "Det finns inget finare än kärleken"...

Sitter just för tillfället o läppjar på ett glas rosé som är kvar sen jag prova rosévinerna för ett par dagar sedan och de håller sig utmärkt tycker jag. Märker ingen direkt oxidation. Får än att öppna sinnena något med och bli mer djup.

Jag återkommer igen på onsdagkväll så då lär det bli ett inlägg eller på torsdagen, det beror sig på lite om jag får tid över eller inte. Men ni fåtal som läser detta får ha en trevlig kväll och glöm inte bort att kommentera mina inlägg för det är kul att se vilka det är som läser detta för jag skriver för er skull och för min...