Åh lovely Amoureuses

Det är få viner man dricker som man verkligen faller som en fura för, det är som när man möter sin första kärlek, vare sig hon är blond eller brunett så finns det egentligen inget ord som passar för hennes skönhet. Det finns sällan ord som saknar betydelse men ibland finns det ord som inte har nog av betydelse för att beskriva en personlig upplevelse, kalla den subjektiv om ni vill men kärlek kan upplevas vare sig det är till mat, dryck eller en annan mäniska, det spelar ingen roll!

Ikväll hade jag den äran att insupa Les Amoureuse från Domaine Robert Groffier av årgång 2010, det må vara ett barnarov men herrejävlar vilket vin! Direkt vid första anblicken så var det kärlek, det smakar grand cru!!!

Och så till smaken mmmmmmmmmmmmm, sicken längd det är så brutalt bra att man drömmer sig bort till sin ungdomskärlek på mellanstadiet, till tryckaren till westlife! Detta vin har så mycket känslor i sig själv att de är magiskt! Mer än så behöver egentligen inte sägas och jag läser att vinet bör drickas från 2020 men redan så jäkla gott de är nu. Dock säger min akademiska sida att vänta 5-10 år till de når perfektion men vafan drick för de är förjäkla gott redan nu!

Kvällen rundas av med Puligny-Montrachet Clavoillon 2009 från Domaine Leflaivel