Lite vardag

Kom precis hem från äldreboendet korallen där jag jobbat ett par somrar, det är alltid lika intressant att lyssna och diskutera med de äldre om vad de gjort i sina liv och hur de löste olika saker och ting med tiden. Diskussionerna glider självklart in på de här med vin och sprit och åsikterna är väldigt delade, det är få som riktigt gillar denna dryck vilket kan bero på att man inte druckit så bra viner tidigare men som vi kom fram till att det man lärt sig att tycka om det gillar man och de andra ogillar man. De gillade inte vin och jag gillar inte ansjovis men de gör dem och det finns många fler exempel.

Mischa skrev ett kul inlägg senast om de här med att när man kommer hem till folk så får man ofta blindprova och man försöker gärna tänka mer logiskt än kunskapsbaserat genom o försöka se flaskan och funkar inte det så tänker man ut vad personen brukar köpa och fungerar inte de får man ta till kunskapen.

Det är flera som sagt att de inte förstår hur man kan känna skillnad på viner men det är likadant med Coca Cola för de flesta känner skillnad på Coca Cola och Pepsi vilka är båda gjorde på kolabönan och man har ofta någon favorit av dessa. Likadant är med viner för alla viner smakar olika beroende på vad det är för druvor och var druvorna har växt osv. När man gör liknelser tycker iaf jag att det blir mer förståligt det här med att man kan pricka olika viner. Men som med allt annat, man lyckas inte varje gång.

"Att prova vin är som att prova Cola, man har bara lite fler producenter att välja bland"

Kommentarer
Postat av: Li

Vilken "lyxig" blogg (:

2010-01-30 @ 00:25:54
URL: http://takemyplace.blogg.se/
Postat av: Johan

Försöker blanda billigt med dyrt o vice versa :>

2010-02-09 @ 19:13:33
URL: http://johansvin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback