Livebloggning PM & Vänner Tabberas 13/10 2010 del 2/5

Första rätten kommer in "Trädgården 05:15" ett maltknäckebröd serveras som ska symbolisera den småländska vemodiga jorden och ovanpå ligger dagens skörd av rovor i form av gulbeta, majrova m.m. och daggen syns fortfarande på dessa rovor. Ett mkt trevligt inledande på en lång måltid. Jag får associationer av en daggig fotbollsplan när jag som 8 åring gled över gräset och gjorde 4 mål mot Totebo en match som slutade 19-2 så insatsen ska inte ses allt för stor.


Champagnen passar här mkt bra ihop då syrorna från rovorna spela i ett härligt samspel med den friska syran i den unga champagnen. Kul!


Andra rätten serveras och in kommer en lammfrikadell omsluten av rödbeta och ovanpå pänslas det rårörda fläderbär, en rätt i friskhetens tecken med känsla av jord och en fantastisk smakrik kalvfrikadell som ger fyllighet åt denna lilla rätt som även här faller som hammaren ner i hölstret ihop med Churchills vin. Spännande!

Tabberaset fortsätter med en första förrätt som kallas för "Homage till Thomas Keller" som är en hyllning till Thomas Keller på French Loundry i Yountville i Napa Valley. Hans orginal heter "Oysters and pearls" men det finns få ostron i insjöar så här har man tagit tillvara på vad man har i landet. Härligheten består av syrade sagogryn i en majrovepuré där vi även har lite rädisor samt Per sé kaviar som kommer från Spanien. Rätten är som gjord för en frisk champagne med sin krämighet och friskhet samt sälta från romen. Behövs inte sägas att denna rätt fungerar även den bra med champagne, är som jag tidigare skrivit, allt fungerar med champagne. fortsättning följer i ett nytt inlägg...Kommentarer
Postat av: basse

måste här vara obstinat kock & korrigera dig. The Frnech Laundry Ligger i Yountville, Napa valley. det är Per se som ligger i New York.

2010-10-13 @ 20:00:52
Postat av: j.nilsson

Korrigerat

2010-10-13 @ 20:07:52
URL: http://johansvin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback