Livebloggning PM & Vänner Tabberas 13/10 2010 del 5/5

Nu är det dags för ost och inte vilken ost som helst utan från fjällkon Pärla på Agnes gård på Käcklingen vid sjön Åsnen. Ostarna som serveras är först en färskost med lingon och rågcrunch som är tänkt som en starter och sedan en blåmögelost med havtornstäcke som är insvept i mörk choklad som gjord för portvin eller rättare sagt den är gjord för att passa portvin. Nu gör jag ett avbrott i champagnen och dricker lite portvin i form av S. Leonardo 10 year old Tawny.




Självklart kommer det in en stubbe av choklad nu när vi befinner oss i skogen o i den har vi en kräm med nypon och harsyra i och under ser vi jorden representerad i en fräsig pors genach. Portvinet finns kvar i glaset och choklad och portvin, klassiskt.



Första serveringen på äpple kommer nu in och jag som normalt sätt är allergisk mott äpple ser detta som en rejäl chans o smaka på äpplets ädla aromer. Vi börjar då med en konsumé på Single tillish som serveras ännu i ett vackert glas.



Ja nu avslutar vi med äppledesserten Äpplen Latitud 57°50'43.02"N  Longitud 14°16'49.33"O och nu kommer ett italienst vin in i form av Moscato D'Asti från producenten S. Stefano Belbo. vänstra krämen på hasselnötsölja, Katjaäpple, mousse skär på Gravenstein och en sorbé på Discoveryäpple, torkat skal från Katjaäpple. En ljuvlg kombo fräscht o friskt, sött o gott och med vinet blir allt som att vara i paradiset, fantastiskt avslut på en väldigt trevlig afton som inte är slut ännu utan nu blir de kaffe o calvados i form av Comte Louis de Lauriston 1962 men de kommer i ett annat inlägg. Tack för ikväll så hörs vi framöver.



J.Nilsson

Kommentarer
Postat av: ME

Hej,

Ser underbart ut men det hade varit kul att veta vilka drycker som hade serverats till om du valt det paket som finns till denna meny då det inte står på pm´s hemsida...

2010-10-14 @ 20:31:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback