Maten o resultaten

Gårdagskvällen var väldigt trevlig och stort tack till kocken Magnus som lagade väldigt god mat som passade till de viner som jag valt ut som ni kan läsa i förra inlägget. Här kommer maten och resultaten.








Förrätt
Creme Ninon á la Hällbo serverades med Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc 2008
Soppan var en ärtsoppa gjord på gröna ärtor och normalt sätt ska den innehålla Champagne men eftersom vi är studenter gick det bort och blev en lightvariant av originalet. Som var väldigt mustig och för att få en connection mellan vinets fatkaraktär och soppan så serverades soppan med grädde och krutonger som var smörstekta och blev en bro. Vinets fräscha syra skar igenom soppan som en smörkniv och gjorde rätten väldigt trevlig och inte för mättande utan efter att ha ätit upp så kände man att man fortfarande var sugen på mer. En väldigt bra kombination som imponerade.





Huvudrätt

Coq au vin serverades med Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge 2007.
Rätten bestod av en kycklingklubba kokad i vin och morötter och steklök tillsammans med en krispig kycklingrulle och potatispuré. Rätten var oerhört saftig och mjuk i smakerna och var som gjord för vinet som med sin mjukhet mötte upp perfekt. Den krispiga kycklingen blev en bra kombination med de fattoner som finns i vinet.  En perfekt mellanrätt som varken får en att bli stinn eller hungrig utan man hamnar i en bra balans inför efterrätten.





Dessert
Desserten bestod av Creme Caramel och serverades med Château du Levant 2007.
Desserten var oerhört bra i konsistensen och smaken var klockren som en Creme caramel ska smaka med en dominant smak av ägg men en gräddighet och en söthet som möter upp. Vinet på sin kant var väldigt imponerande öfr en sådan enkel Sauternes med sin botrytiskaraktär och fattoner med mandel och aprikossmaker och inslag av saffran. Vinet och desserten funkade bra ihop och den pigga syran i vinet skar igenom Creme Caramelen och gjorde att man kunde äta mer och inte blev mätt utan var pigg i mun. En trevlig och god avslutning på kvällen då hockeyn tog sin fart.





Helhetsupplevelse
Både under middagen och efter fanns ett lugn utan stress vilket berodde på att vi kände oss rätt trygga i våra val av mat och viner som slog väl ut. Kvällen fortsatte sedan med OS-hockey mellan Sverige och Vitryssland där Sverige var till en besvikelse fast de gjorde vad som krävdes och vann men inte mer. Känns osäkert inför fortsättningen men jag tror ändå på medalj då vi har en såpass stark trupp som borde kunna ta hem hela skiten men den som lever får se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback