2x Bordeaux 82

.
På torsdagskvällen så provades två giganter från Bordeaux Chateau Mouton-Rothschild och Chateau Leoville Las-Cases av den ännu mer hyllade årgången 82 och att båda vinerna fått 100p av Parker gjorde inte förväntningarna mindre. 1982 var första bra årgången på många år och årgången ansågs inte vara den fenomenala årgång som de var förens en viss Robert Parker gav ett flertal Bordeauxviner 100p på sin poängskala.

Som sagt vad så var förväntningarna höga på dessa stora viner från Bordeaux och upplevelsen blev en stor upplevelse men inte så stor som man hade hoppats på. Chateau Mouton-Rothschild 82 kändes elegant, balanserat, komplext, väldigt typiskt Pauillac och snyggt gjord men den var flyktig i doft och smak och kändes som den sjungit sin sista refräng för ett par år sedan. Leoville Las Cases där emot kändes ung i sammanhanget men moget och välgjort och snyggt även här men kändes som det saknades något, de där riktiga djupet man kräver av ett sådant vin. Man hade alla de typiska karaktärerna med jord, blyerts, läder och en härlig komplexitet. Jag tror att Las Cases kommer ta sig med åren och håller minst 4-5 år till.
.
Som vinupplevelse var dessa 82:or lite av en besvikelse men ändå stora viner men levde inte upp till sitt rykte och pris som de anbringar på marknaden i min smak, då dricker jag hellre Chateau Ducru-Beaucaillou 88 eller Chateau Montrose 90.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback