Tisdag morgon

Sitter nu i skolan och väntar på att föreläsningen i vinifikation skall börja. Ska bli spännande och se vad ut över den själva "vanliga" tillverkningen som kommer att tas upp. Imorgon har vi Champagne vilket skall bli mkt spännande och gott. För vem gillar inte champagne? Denna vecka kommer nu att spenderas framför böckerna och internet då det är dags att ta ett rejält tag i plugget inför nästa vecka som ser ut som följande.

Tisdag: hantverksprov i avecservering
Onsdag: Provningsmetodik (provning där man skall sätta stil, ursprung, styrka etc...)
Fredag: Tentamen om destillering plus vin, starkvin, champagne, cigarrer etc...

Det blir nog därför ingen utgång i helgen alls om man inte får något ryck som vanligt men har varit väldigt många sådana ryck under nollningsveckorna så kanske dags att lugna ner sig och ta hand om studierna även att jag känner mig ganska trygg i dem, kasnke lite för trygg med tanke på att det är en hel del som skall göras.

Morgonens lärdom som man tyvärr glömt av att Alsaces fyra ädla druvor är Riesling, Muscat, Gewurstraminer och Pinot Gris. Lätt och enkelt att komma ihåg, dagens mål blir därför att i de vanligaste vinområdena i världen sätta huvuddruvan, bra o kunna inför kommande provningar när man skall placera viner efter distrikt.

Nu börjar lektionen och slutar klockan ett, sedan blir det hem att slå upp vinområdena i min kära bok Oxford companion of wine.

Kommentarer
Postat av: sanna

Vad sägs om uppdateringar lite oftare johan! :O speciellt nu när jag åker hem, måste veta vad som händer i hyttan/hfors. get better ;d

2009-09-16 @ 10:59:38
URL: http://pepperpot.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback