Amarone Costasera

Tänkte skriva lite om mitt favoritvin för tillfället. En Masi Amarone Costasera 2005. Ett kraftfullt vin som tillverkas på ett annat sätt än vanliga viner. Skillnaden är att druvorna torkas i 3-4 månader efter skörd för att druvorna skall koncentreras innan de pressas vilket ger en väldigt sockerrik druvmust vilket gör att vinerna blir både kraftfulla och väldigt höga i alkoholhalt. Denna amarone görs på druvorna corvina, molinara och rondinella som e de traditionella druvorna i Veneto som ligger i nordöstra Italien.  Dessa viner har ofta väldigt bra lagringspotential och bör ligga 10 år för att få den ultimata utvecklade smaken.

Masi Costasera kostar 259;- och det höga priset beror på tillverkningsmetoden då under torkningen det försvinner 70% av vattnet vilket gör att det helt enkelt blir mindre vin per kilo druvor. Men vill man ha ett kvalitétsvin så är det väl värt sina pengar och rekomenderas till stora rätter av oxfilé med en maffig potatisgratäng som inte är fegkryddad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback