Tisdag

Denna dag började inte bra. Började med att jag försov mig och missade bussen som gick vid 8a och vaknade runt halv 10 och då var det bara att ta nästa buss som gick vid halv 12. Kom in till hyttan runt lunch och satte mig i datasalen och kollade lite vinauktioner och annat intressant för att sedan ha föreläsning om vinimport av Johan Lidby från Johan Lidby Vinhandel. Var väldigt intressant att se hur vägen från exempelvis Australien till hyllan på Systembolaget skedde. Det var väldigt många steg på vägen som alla ska ha sin del av kakan och därför slog det mig att hur mycket kostade det egentligen att göra ett vin som kostar 59kr i handeln. Man kan bara tänka sig alla fraktkostnader och sedan ska ju odlarna ha betalt, vinmakarna, försäljarna, importörerna etc och sedan bolagets pålägg. Det kan inte vara många ören ett sådant vin kostar att tillverka per flaska.

Johan nämnde en rolig grej om alkoholreklam, eller rolig för det var så absurt att de blev kul. Att ha reklam för alkohol är väldigt kontroversiellt och omstritt och man får exempelvis inte ha med människor i bilden tillsammans med flaskan exempelvis, inte heller med mat låta flaskan ha en framträdande roll. Men för att undkomma detta kom Vin & Sprit på den förnämliga idén att vi sätter bilden på Bag in Boxen och förstorar upp den i reklamen för på så sätt har vi endast en bild på produkten och inga bilder. Rätt smart, lika smart som att göra reklam för Gato Negro i TV när alkoholreklam i svensk tv är förbjudet men då åker man utomlands istället och gör reklamen och sänder den i 3an och 5an och allt detta för ett antal år sedan då Vin & Sprit fortfarande var statligt ägda och finansierades av både dig och mig. Nu mer är Vin & Sprit som de flesta känner till ägda av Pernod Ricard.

Sitter nu och filar på lite viner till vår uppgift i skolan där vi ska lista 45 viner från 15 olika producenter och sälja in vårat vinimportföretag senare i januari.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback